چگونه سالاد ماکارونی مجلسی درست کنیم؟

چگونه سالاد ماکارونی مجلسی درست کنیم؟
فهرست مطالب
Rate this post

سالاد ماکارونی یکی از غذاهای پرطرف‌دار، خوشمزه و مجلسی است که از آن در مهمانی‌ها و مجالس نیز استفاده می‌شود. این سالاد یک سالاد ساده نیست و چون در ترکیبات آن موادی همچون ژامبون، سس مایونز و سبزیجات مختلف وجود دارد، یک وعده‌غذایی کامل محسوب می‌شود. طرز تهیه سالاد ماکارونی بسیار ساده است و با در دسترس داشتن مایحتاج آن، می‌توانید این غذا را در کمتر از یک ساعت آماده کنید. وجود سبزیجات رنگارنگ و خوش‌عطر و طعم در این غذا، ظاهر آن را بسیار مجلسی و دلربا کرده است. در ادامه این مطلب از برادران حسینی قصد داریم شما را با دستور تهیه سالاد ماکارونی و نکات تکمیلی طبخ این غذا آشنا کنیم.

روش تهیه سالاد ماکارونی

روش تهیه سالاد ماکارونی

در تهیه سالاد ماکارونی از مواد متنوعی استفاده می‌شود؛ ازاین‌رو می‌توان گفت این غذا دستور تهیه متفاوتی دارد. بهترین و متداول‌ترین طرز تهیه سالاد ماکارونی به صورت زیر است:

مواد مورد نیاز اندازه برای ۶ نفر
ماکارونی فرمی ۵۰۰ گرم
ژامبون یا سینه مرغ ۴۰۰ گرم
خیارشور ۶ عدد
ذرت ۱۰۰ گرم
نخودفرنگی ۱۰۰ گرم
سس مایونز نصف پیمانه
آبلیمو (اختیاری) ۱ قاشق غذاخوری
شوید خشک (اختیاری) به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

مرحله اول

ابتدا مقداری آب درون قابلمه­ای مناسب ریخته و روی شعله گاز قرار دهید. یک قاشق روغن‌مایع و مقدار کمی نمک به آب اضافه کرده و صبر کنید تا آب به جوش آید.

مرحله دوم

ماکارونی‌ها را درون آب جوش بریزید و بعد از ۷ الی ۱۰ دقیقه آبکش کنید. برای این‌که ماکارونی‌ها خمیر نشوند و حالت خود را حفظ کنند، بلافاصله مقداری آب سرد روی آن‌ها بریزید.

مرحله سوم

برای تهیه سالاد ماکارونی به سلیقه خود می‌توانید از ژامبون یا گوشت مرغ استفاده کنید. اگر قصد داشتید از گوشت مرغ استفاده کنید ابتدا آن‌ها را درون قابلمه‌ای محتوی آب ریخته و به آن نمک، زردچوبه و پیاز اضافه کنید و اجازه دهید بپزد. گوشت مرغ یا ژامبون را به سلیقه خود خرد کرده و در ظرف جداگانه‌ای بریزید.

مرحله چهارم

خیارشورها را نیز به دلخواه خود خردکرده و به ظرف محتوی ژامبون یا گوشت مرغ اضافه کنید.

مرحله پنجم

ماکارونی‌های فرمی نرم شده را به ظرف مورد نظر اضافه کنید.

مرحله ششم

در این مرحله از طرز تهیه سالاد ماکارونی، نخودفرنگی و ذرت‌ها را نیز به ظرف اضافه کرده و هم بزنید. نخودفرنگی و ذرت را می‌توانید خودتان آبپز کنید یا کنسرو آن‌ها را تهیه کنید.

مرحله هفتم

سس مایونز را در داخل کاسه‌ای جداگانه ریخته و به آن نمک، فلفل سیاه، آبلیمو و کمی شوید خشک اضافه کنید‌.

مرحله هشتم

سس را به ظرف مورد نظر اضافه کرده و با قاشق به آرامی هم بزنید طوری که ماکارونی‌ها له نشوند.

مرحله نهم

بعد از این‌که تمام مواد به سس مایونز آغشته شد، سالاد شما آماده است. یک ساعت آن را در یخچال قرار دهید تا کاملاً جا بیفتد.

مرحله دهم

سالاد را در ظرف سرو بریزید و با مواد متنوعی همچون سبزیجات معطر و گوجه گیلاسی تزیین کنید.

نکات طلایی در طرز تهیه سالاد ماکارونی

نکات طلایی در طرز تهیه سالاد ماکارونی

همیشه در دستور پخت غذاهای مختلف، رعایت نکات و ترفندهای زیادی می‌تواند به بهتر شدن نتیجه نهایی کمک کند و سالاد ماکارونی هم از این قضیه مستثنی نیست. از کیفیت مواد گرفته تا سبزیجات و چاشنی‌های استفاده شده همگی در بهتر شدن طعم سالاد ماکارونی دخیل هستند. نکات مهم در طرز تهیه سالاد ماکارونی جهت طبخ بهتر این غذا عبارت است از:

  1. ماکارونی‌ها نباید خیلی نرم شوند؛ چرا که حالت خود را از دست داده و ظاهر نامناسبی به سالاد می‌دهند. مناسب‌ترین زمان برای پخت هر ماکارونی در پشت بسته آن ذکر شده است.
  2. ماکارونی فرمی به شدت جاذب آب است؛ بنابراین اگر قصد داشتید آن را برای مدتی در یخچال نگه‌داری کنید، یک ساعت قبل از استفاده به آن سس بزنید تا تازگی و طعم خود را به خوبی حفظ کند.
  3. برای خوشمزه‌تر شدن سس سالاد، می‌توانید از ترکیب سس مایونز و ماست چکیده استفاده کرده و به آن چاشنی‌هایی همچون زیره، سرکه، آویشن و پودر سیر اضافه کنید.
  4. برای خوش‌رنگ‌تر شدن این سالاد می‌توانید در هنگام طبخ ماکارونی مقدار خیلی کمی زردچوبه به آن اضافه کنید.
  5. استفاده از سبزیجات رنگارنگی همچون فلفل‌دلمه‌ای و هویج ظاهر سالاد را بسیار مجلسی و جذاب می‌کند.
  6. برای تهیه سالاد ماکارونی می‌توانید از سیب‌زمینی نیز استفاده کنید. برای این کار سیب‌زمینی‌ها را آب‌پز کنید و اجازه دهید تا به اندازه متوسط نرم شوند. سپس آن‌ها را به صورت نگینی خرد کرده و به مواد سالاد اضافه کنید.
  7. اگر عاشق غذاهای تند هستید، می‌توانید مقداری فلفل قرمز به مواد سالاد ماکارونی یا سس آن اضافه کنید.
  8. افراد رژیمی برای تهیه سالاد ماکارونی می‌توانند به جای ژامبون از سینه مرغ و به جای سس مایونز از روغن‌زیتون، فلفل سیاه و آبلیمو ترش استفاده کنند.
  9. همچنین می‌توانید سالاد ماکارونی را با تن ماهی نیز تهیه کنید؛ اما برای مجالس و مهمانی‌ها ژامبون و گوشت مرغ مناسب‌تر است.
  10. می‌توانید سالاد ماکارونی را با استفاده از گوجه گیلاسی، برگ کاهو، جعفری و شوید خرد شده تزیین کنید.
  11. یکی از نکات مهم در طرز تهیه سالاد ماکارونی، حفظ ظاهر آن است. برای این‌که ماکارونی‌ها به هم نچسبند در هنگام طبخ به آن ۱ قاشق غذاخوری روغن‌مایع اضافه کرده و پس از آبکش کردن روی آن آب سرد بریزید.
  12. بهتر است سالاد ماکارونی یک شب در یخچال بماند تا طعم‌های آن به خوبی با هم ترکیب شود؛ اما اگر فرصت کافی ندارید همان ۱ الی ۲ ساعت کفایت می‌کند.
  13. برای تهیه سالاد ماکارونی می‌توانید به‌جای ژامبون و گوشت مرغ از سوسیس خام، سرخ شده و یا کبابی استفاده کنید.
  14. اضافه کردن سس مایونز به مواد ماکارونی داغ سبب می‌شود سس به سرعت جذب ماکارونی شود و حالت خمیری پیدا کند. صبر کنید ابتدا مواد ماکارونی خنک شود؛ سپس سس مایونز را به آن اضافه کنید.
  15. افزودن چند قاشق روغن زیتون به سالاد ماکارونی از به هم چسبیدن ماکارونی‌ها جلوگیری کرده و بافت بهتری به آن می‌بخشد.
  16. اضافه کردن پنیر پارمزان یا پنیر چدار رنده شده طعم بی‌نظیری به سالاد ماکارونی می‌بخشد.

سخن پایانی

سالاد ماکارونی از سالادهای بسیار خوشمزه و پرطرف‌دار در بین ایرانیان است که دستور تهیه متنوعی دارد. در این مطلب به متداول‌ترین طرز تهیه سالاد ماکارونی برای ۶ نفر اشاره شد. ترکیب ماکارونی فرمی با سبزیجات رنگارنگ و سس مایونز طعم و ظاهر بسیار دلچسبی به این غذا داده است. می‌توانید طعم سالاد ماکارونی را با استفاده از چاشنی‌های متنوع، متناسب با ذائقه خود تنظیم کرده و در وعده‌های روزانه، مجالس و مهمانی‌ها سرو کنید.

سؤالات متداول

1. چه نوع ماکارونی برای سالاد ماکارونی مناسب‌تر است؟

ماکارونی‌های فرمی مانند پاپیونی، حلزونی یا صدفی بهترین گزینه هستند؛ زیرا هم سس را به خوبی جذب می‌کنند هم ظاهر زیبایی دارند.

2. آیا می‌توان سالاد ماکارونی را بدون گوشت درست کرد؟

بله ژامبون یا مرغ را می‌توان با تخم‌مرغ جایگزین کرد. به‌طورکلی می‌توانید سالاد ماکارونی را تنها با سبزیجات تهیه کنید.

3. چرا سالاد ماکارونی من آب می‌اندازد؟

استفاده از خیارشور یا سبزیجات آبدار و مخلوط‌کردن مواد داغ با سس از مهم‌ترین دلایل آب انداختن سالاد ماکارونی هستند. بهتر است مواد ماکارونی کاملاً خنک شود و بعد سس را به آن اضافه کنید.

4. برای خوشمزه‌تر شدن سالاد ماکارونی چه کاری باید انجام داد؟

می‌توانید از کمی پودر سیر، پودر آویشن، فلفل سیاه یا ادویه مخصوص سالاد استفاده کنید. به‌علاوه استفاده از پنیر گودا، زیتون، تخم‌مرغ و یا کمی گردو هم می‌تواند به خوشمزه‌تر شدن سالاد شما کمک کند.

تصویر نویسنده: مهدیه قمری
نویسنده: مهدیه قمری
مقالات پیشنهادی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *