پودینگ شکلاتی یکی از دسرهای قدیمی فرانسوی است که امروزه در سراسر دنیا سرو میشود. طرز تهیه پودینگ شکلاتی در منزل بسیار ساده است و شما میتوانید با استفاده از مواد سادهای مانند شیر، شکلات، نشاسته ذرت، کره و … این دسر را در زمان کوتاهی آماده کنید. به علاوه افزودن موادی همچون خامه، تکههای میوه، بیسکویت و… مزه این دسر را خاص تر میکند. پودینگ شکلاتی بافتی سبک، شکلاتی و خوشمزه دارد و از آن به عنوان میانوعده و یا دسر در مهمانیها و مراسمات خاص استفاده میشود. در ادامه این مطلب از برادران حسینی قصد داریم شما را با طرز تهیه پودینگ شکلاتی در منزل و نکات طلایی برای آمادهسازی بهتر این دسر آشنا کنیم.
دستور تهیه پودینگ شکلاتی
پودینگ شکلاتی را می توان هم به صورت گرم و هم به صورت گرم نوش جان کرد. برای به غلظت رسیدن این دسر می توانید از زرده تخممرغ و خامه صبحانه هم استفاده کنید. برای انجام این کار پس از ترکیب مواد خشک، زرده تخممرغ و خامه را اضافه کرده و هم بزنید. البته میتوان بدون استفاده از زرده تخممرغ نیز این دسر محبوب را تهیه کرد. طرز تهیه پودینگ شکلاتی در منزل برای کسانی که دارای رژیمهای خاص هستند و افراد حساس به تخممرغ به صورت زیر است:
مواد لازم | اندازه برای ۴ نفر |
شیر | ۲ پیمانه |
شکر | ۲/۱ پیمانه |
پودر کاکائو | ۴/۱ پیمانه |
نشاسته ذرت | ۳ قاشق غذاخوری |
شکلات تلخ خرد شده | ۱۰۰ گرم |
کره | ۲ قاشق غذاخوری |
وانیل | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک | ۴/۱ قاشق چایخوری |
مرحله اول: آمادهسازی مواد خشک
ابتدا تمامی مواد خشک از جمله نشاسته، پودر کاکائو و نمک را در داخل قابلمه نچسب ریخته و به خوبی با هم ترکیب کنید تا گلوله نشوند.
مرحله دوم: افزودن شیر به مواد خشک
صبر کنید تا شیر به دمای اتاق برسد و سپس آن را به آرامی و طی چند مرحله به مواد خشک اضافه کرده و با استفاده از همزن و یا لیسک هم بزنید. هیچ گاه شیر را به صورت یکجا به مواد خشک اضافه نکنید چرا که مواد گلوله شده و ترکیب صاف و یکنواختی به دست نمیآید.
مرحله سوم: حرارت دادن و مخلوط کردن مواد
قابلمه محتوی مواد را بر روی شعله ملایم گاز قرار دهید. مواد موجود در قابلمه را به صورت مدام هم بزنید تا از ته گرفتگی و گلوله شدن جلوگیری شود. تا زمانی که مخلوط مورد نظر به غلظت مناسبی رسید، به هم زدن ادامه دهید.
مرحله چهارم: اضافه کردن شکلات تلخ
بعد از اینکه مخلوط مورد نظر به غلظت فرنی شد، تکههای شکلات تلخ را به آن اضافه کرده و هم بزنید. دقت کنید شکلاتها باید به خوبی در مخلوط حل شده و بافت آن کاملاً صاف و یکدست شود.
مرحله پنجم: افزودن کره برای لطافت
بعد از اینکه شکلاتها به خوبی حل شدند، کره را به مخلوط اضافه کنید. کره سبب نرم و لطیف شدن بافت پودینگ شکلاتی میشود.
مرحله ششم: افزودن وانیل برای طعم بهتر
برای اینکه پودینگ شکلاتی طعم بهتر و گیراتری داشته باشد، مقداری وانیل به آن اضافه کرده و به خوبی هم بزنید.
مرحله هفتم: ریختن پودینگ در ظرفها
قابلمه را از روی شعله گاز بردارید و در ظرفهای دلخواه بریزید. ظرفهای سرو را ۲ الی ۳ ساعت در یخچال قرار دهید تا ببندد.
مرحله هشتم: تزیین و سرو پودینگ شکلاتی
بعد از آماده شدن پودینگ شکلاتی میتوانید آن را با استفاده از مواد متنوعی همچون تکههای میوه، شکلات، پودر نارگیل و… تزیین کرده و سپس نوش جان کنید.
برای خرید شکلات باکیفیت برای این دسر خوشمزه، میتوانید به فروشگاه حسینی مراجعه کنید. انواع شکلاتهای تلخ و شیرین مرغوب با طعم بینظیر و قیمت مناسب در فروشگاه حسینی در دسترس شماست. با تهیه و استفاده از شکلاتهای باکیفیت، پودینگ شکلاتی شما طعمی عالی خواهد داشت که هر کسی را مجذوب خود خواهد کرد.
نکات تکمیلی تهیه پودینگ شکلاتی
بسیاری افراد طعم پودینگهای شکلاتی رستوران را بیشتر از دسرهای خانگی میپسندند. دلیل این امر نکات و فوت و فنهایی است که قنادهای حرفه ای رعایت میکنند. ترفندها و نکات طلایی در طرز تهیه پودینگ شکلاتی در منزل به صورت زیر است:
- یکی از نکات مهم در تهیه این دسر استفاده از شکلات باکیفیت و مرغوب است.
- میتوانید میزان شیرینی دسر شکلاتی را با کم و زیاد کردن مقدار شکر تنظیم کنید.
- هنگامی که دسر بر روی شعله ملایم در حال آماده شدن است، به صورت مداوم آن را هم بزنید؛ در غیر این صورت مخلوط ته میگیرد و بافت یکنواختی نخواهد داشت.
- تزیینکردن پودینگ شکلاتی علاوه بر اینکه جلوه زیباتری به آن میبخشد، طعم آن را فوقالعاده میکند. با استفاده از موادی همچون خامه، تکههای میوه، پودر کاکائو، شکلات، سس کارامل، سس توتفرنگی و بیسکویت خرد شده این دسر را به یک شاهکار تبدیل کنید.
- میتوانید به جای نشاسته ذرت از نشاسته معمولی و یا پودر ژلاتین نیز استفاده کنید.
- اگر برای تهیه این دسر از خامه استفاده میکنید، کره را حذف یا مقدار آن را کم کنید؛ در غیر این صورت دسر شما بسیار چرب و نامطلوب خواهد شد.
- میتوانید به جای شکلات تلخ از شکلات شیری استفاده کنید؛ اما چون این شکلات شیرینی زیادی دارد، از میزان شکر کمتری استفاده کنید.
- یکی از نکات بسیار مهم در طرز تهیه پودینگ شکلاتی در منزل که در کیفیت و غلظت این دسر تأثیر میگذارد، نسبت صحیح مواد است. ازاینرو اگر خواستید این دسر را برای تعداد افراد کمتر و یا بیشتر تهیه کنید، اندازه مواد را به نسبتهای مساوی افزایش و یا کاهش دهید.
سخن پایانی
در این مطلب طرز تهیه پودینگ شکلاتی در منزل و فوت فنهای مهم در آمادهسازی این دسر شرح داده شد. پودینگ شکلاتی یکی از دسرهای بسیار محبوب و خوشمزه بوده که با ذائقه اغلب افراد سازگار است. این دسر را میتوان به تنهایی همراه با چای و قهوه و یا به عنوان میانوعده مصرف کرد. تزیین پودینگ شکلاتی با مواد متنوعی همچون تکههای میوه، شکلات، بیسکویت و… آن را به یک دسر لاکچری برای مهمانیهای خاص تبدیل میکند. شیر، شکلات تلخ، نشاسته ذرت، شکر، نمک و وانیل از مواد تشکیلدهنده این دسر هستند. با رعایت این نکات میتوانید یک پودینگ شکلاتی با تزیین عالی و مزهای خاص و متفاوت تهیه کنید.