چگونه در منزل موس شکلاتی درست کنیم؟

چگونه موس شکلاتی در منزل درست کنیم؟
فهرست مطالب

اگر هوس خوردن یک دسر شکلاتی خوشمزه با بافت مخملی و لطیف را دارید، موس شکلاتی بهترین گزینه برای شما خواهد بود. موس شکلاتی یکی از دسرهای محبوب فرانسوی است که با ترکیب خامه، تخم‌مرغ، شیر و کاکائو تهیه می‌شود و طعمی بسیار مطلوب دارد. برای آماده‌سازی این دسر بین‌المللی روش‌های متنوعی وجود دارد که ما در این مطلب قصد داریم نمونه‌ای محبوب و کاربردی در میان آن‌ها را آموزش دهیم. با ما در بلاگ برادران حسینی همراه باشید.

آموزش تهیه موس شکلاتی در منزل

آموزش تهیه موس شکلاتی در منزل

همانطور که گفتیم موس شکلاتی یکی  از محبوب‌ترین دسرهایی است که می‌توانید در منزل به راحتی آن را آماده کنید. البته تنوع دسرهای شکلاتی با دستور پخت راحت، کم نیست. برای مثال طرز تهیه پودینگ شکلاتی در منزل نیز یکی دیگر از این موارد است.

برای تهیه موس شکلاتی به مواد زیر نیاز دارید:

مواد اولیه مقدار
شکلات ۱۰۰ گرم
سفیده تخم‌مرغ ۳ عدد
زرده تخم‌مرغ ۲ عدد
شکر ۶۰ گرم
نمک ۱ پنس
خامه صبحانه ۱۰۰ گرم
پودر ژلاتین ۲ قاشق غذاخوری
شیر ولرم ۱.۲ فنجان
وانیل ۱.۴ قاشق چایخوری
آب ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه موس شکلاتی در منزل مطابق مراحل زیر است:

مرحله اول: خرد و ذوب کردن شکلات

ابتدا شکلات‌های مورد نظر خود را روی تخته قرار دهید و به قطعات کوچک‌تری خرد کنید. می‌توانید از هر نوع شکلاتی که دوست دارید، استفاده کنید. این موضوع به سلیقه شما بستگی دارد؛ ولی شکلات تخته‌ای بهترین نوع برای درست کردن این دسر خوشمزه است. برای خرید شکلات بهتر است به فروشگاه معتبر مراجعه کنید تا از کیفیت و سلامت آن اطمینان داشته باشید.

قابلمه را تا نیمه از آب پر کنید و آن را روی حرارت بگذارید تا بجوشد. سپس کاسه‌ای فلزی یا کاسه‌ای شیشه‌ای از نوع نشکن را بر روی آن قرار دهید و شکلات‌ها را درون آن بریزید.

مرحله دوم: افزودن خامه به شکلات

پس از ذوب‌شدن شکلات‌ها، خامه صبحانه را به ظرف اضافه کنید و با همزن دستی به‌آرامی مواد را با یکدیگر هم بزنید تا به روش بن ماری ذوب شوند. پس از این که از ذوب‌شدن شکلات و خامه اطمینان حاصل کردید، کاسه را از روی حرارت بردارید.

مرحله سوم: جداکردن سفیده و زرده تخم‌مرغ‌ها

در این مرحله تخم‌مرغ‌ها را بشکنید و زرده و سفیده آن‌ها را جدا کنید. سفیده را کنار بگذارید تا در زمان مورد نیاز از آن استفاده کنید. مقدار وانیل موجود در رسپی طرز تهیه موس شکلاتی در منزل را به زرده اضافه کنید و با همزن هم بزنید تا یکدست شوند. پس از گذشت ۱ دقیقه شکر را به ترکیب زرده و وانیل بیفزایید و مجدد ۵ تا ۷ دقیقه با همزن دستی یا برقی هم بزنید تا شکر به طور کامل حل و رنگ زرده‌ها کرم رنگ شود. زمانی که ترکیب پف کرد و از سطح اولیه خود بالا آمد، دست از هم زدن بردارید و خامه و شکلات که قبلاً آن‌ها را ترکیب کرده‌اید را به‌آرامی اضافه کنید. همزن را مجدد به دست بگیرید و مواد را هم بزنید تا یکدست شوند.

مرحله چهارم: آماده‌کردن سفیده تخم‌مرغ

یک پنس نمک را به سفیده تخم‌مرغ‌ها اضافه کنید و به مدت ۵ تا ۷ دقیقه هم بزنید. زمانی از هم زدن دست بکشید که سفیده‌ها سفت شوند و در صورت وارونه کردن ظرف نیز از آن بیرون نریزند. در این زمان از قاشق یا لیسک کمک بگیرید و سفیده تخم‌مرغ را طی دو مرحله به مواد شکلاتی اضافه کنید. مخلوط را به‌صورت دورانی هم بزنید. این کار به حفظ ظاهر دسر شما و پف بودن آن کمک می‌کند.

مرحله پنجم: افزودن ژلاتین

مقدار ژلاتین مورد نیاز را درون مقداری آب جوش که از دما افتاده بریزید و به‌خوبی هم بزنید که ذرات آن در آب حل شوند. سپس آن را به ترکیبات موس شکلاتی خود بیفزایید و به‌قدری هم بزنید که با مواد به‌خوبی ترکیب شود.

مرحله ششم: ریختن مواد در قالب

برای قالب‌زدن موس شکلاتی می‌توانید از دو قالب سیلیکونی و فلزی استفاده کنید. چنانچه قالب فلزی مورد انتخاب شما است، کف و دیواره آن را به‌خوبی چرب کنید تا در زمان جداکردن موس از قالب با مشکلی مواجه نشوید. قالب‌هایی که از موس شکلاتی پر کرده‌اید را به مدت ۳ تا ۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا به‌خوبی ببندد. برای تزیین موس شکلاتی در انتهای کار می‌توانید از پودر کاکائو یا پودر بیسکویت استفاده کنید.

نکات مهم در طرز تهیه موس شکلاتی در منزل

نکات مهم در طرز تهیه موس شکلاتی در منزل

برای تهیه موس شکلاتی به نکات زیر دقت داشته باشید.

  • توجه داشته باشید کیفیت شکلات انتخابی ارتباط مستقیمی با طعم موس شکلاتی شما خواهد داشت. پیشنهاد ما انتخاب شکلات با درصد کاکائو بالا است.
  • خامه صبحانه را تا ایجاد قله‌های نرم روی سطح آن هم بزنید. هم زدن بیش از اندازه خامه موجب خراب‌شدن بافت موس خواهد شد.
  • در جداسازی زرده و سفیده به جداکردن کامل آن‌ها و تمیز و خشک‌بودن ظرف‌ها دقت کنید. چنانچه هرگونه چربی و زرده در ظرف سفیده تخم‌مرغ باشد، سفیده به‌خوبی فرم نمی‌گیرد.
  • هم زدن مواد را حتماً به‌صورت آرام و دورانی انجام دهید؛ با این کار علاوه بر حفظ هوا داخل مواد، سبک بودن و پف بافت آن نیز حفظ خواهد شد.
  • میزان شیرینی این موس کاملاً به ذائقه شما بستگی دارد. شما می‌توانید با انتخاب شکلات با درصدهای مختلف و همچنین تنظیم میزان شکر، موس شکلاتی با طعم دلخواه را داشته باشید.

سخن پایانی

طرز تهیه موس شکلاتی در منزل یکی از ساده‌ترین دستورهای آشپزی برای تهیه یک دسر خوشمزه و مناسب مهمانی است. شما می‌توانید با مقداری شکلات، تخم‌مرغ، خامه، پودر ژلاتین، وانیل و شیر این دسر شیک فرانسوی را تهیه کنید. بهتر است برای تهیه موس شکلاتی از شکلات با درصد بالای کاکائو استفاده کنید البته اگر طرف‌دار طعم شیرین هستید می‌توانید با افزودن شکلات با درصد پایین و یا افزایش مقدار شکر آن را شیرین‌تر کنید. توجه کنید که رعایت نکات ذکر شده در این مطلب به خوشمزه‌تر و حرفه‌ای‌تر شدن دسر شما کمک خواهد کرد.

تصویر نویسنده: تحریریه برادران حسینی
نویسنده: تحریریه برادران حسینی
مقالات پیشنهادی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *