آموزش تهیه ته‌چین مرغ خانگی؛ آسان، خوشمزه و مجلسی

نکات مهم برای تهیه ته چین مرغ
فهرست مطالب
مواد اولیه
نام مادهمقدارلینک خرید
برنجبرنج ۳ پیمانه مشاهده محصول
سینه مرغ۱ عدد کامل
کره۵۰ گرم
زرده تخم‌مرغ۲ عدد
پیاز۱ عدد متوسط
ماست چکیده۱ پیمانه
زرشک۱۰۰ گرممشاهده محصول
گلاب۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم‌کرده ۴ قاشق غذا‌خوری مشاهده محصول
پودر قند۱ قاشق چای‌خوری
نمک و فلفلبه مقدار لازم
زردچوبهبه مقدار لازم مشاهده محصول
دارچینبه مقدار لازممشاهده محصول
روغن به مقدار لازم
خلال پسته به مقدار لازممشاهده محصول
Rate this post

ته‌چین از غذاهای خوشمزه و اصیل ایرانی است که طرف‌داران زیادی دارد. طرز تهیه ته‌چین مرغ در شهرهای مختلف کشورمان متفاوت است و این مسئله به دلیل تفاوت ذائقه افراد و انتخاب ادویه‌های مخصوص به وجود می‌آید. این غذای لذیذ با مواد اولیه‌ای همچون برنج، مرغ، زرشک، پیاز، پودر قند، زعفران، ماست، زرده تخم‌مرغ، ادویه‌هایی همچون دارچین، فلفل و زردچوبه پخته می‌شود. طرز تهیه ته‌چین با مرغ اگرچه طولانی است؛ اما مراحل انجام آن بسیار آسان و لذت‌بخش است. برای داشتن یک ته‌چین لذیذ با ظاهری جذاب، رعایت برخی نکات ضرورت دارد. این نکات عبارت‌اند از پخت دقیق و صحیح مرغ برای گرفتن بوی زهم آن، استفاده از زرده تخم‌مرغ به‌جای سفیده، انتخاب ماست مناسب برای ته‌چین و… که هریک از این نکات را در کنار یک دستور بی‌نقص از طرز تهیه ته‌چین در این مطلب از بلاگ برادران حسینی بیان کرده‌ایم.

طرز تهیه ته‌چین مرغ در قابلمه

آماده‌سازی و پخت یک ته‌چین خوشمزه، نیازمند انجام مراحل مختلفی است. باتوجه‌به این که این غذا در جای‌جای کشور عزیزمان با تفاوت‌هایی جزئی پخته می‌شود، در این دستور یکی از آسان‌ترین و خوشمزه‌ترین روش‌ها برای پخت ته‌چین را به طور کامل بیان کردیم تا پخت این غذای لذیذ را برای همه آسان کنیم. مقدار مواد اولیه موجود در این دستور، مناسب برای ۴ نفر است. rice-and-chicken-raw-materials

مرحله اول: پخت و ریش‌ریش کردن مرغ

اولین کاری که باید در طرز تهیه ته‌چین مرغ انجام دهید، پخت سینه مرغ است. سینه مرغ را در قابلمه مناسبی قرار دهید و آن را به همراه یک عدد پیاز، زردچوبه، دارچین و آب روی حرارت ملایم بگذارید تا بپزد. برای پخت مرغ، بهتر است منتظر باشید تا آب موجود در قابلمه به طور کامل خشک شود. این کار به جذب بهتر ادویه‌ها توسط گوشت کمک می‌کند. سینه مرغ پخته شده را از قابلمه خارج کنید تا سرد شود و سپس آن را ریش‌ریش کنید. در ادامه مراحل آماده‌کردن مرغ، مرغ‌های رشته شده را در تابه‌ای به همراه روغن تفت دهید و ادویه‌هایی همچون فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین را به آن اضافه کنید. مرغ را با ادویه‌ها آن‌قدری تفت دهید که ادویه‌ها کامل به خورد مرغ بروند. مرغ را کنار بگذارید و به سراغ آماده‌سازی سایر مواد بروید.

مرحله دوم: آماده‌سازی زرشک

مقدار زرشک موجود در مواد اولیه را به مدت ۲۰ دقیقه خیس کنید. پس از اتمام زمان مورد نیاز، آن را آبکش کنید و به همراه پودر قند، کره یا روغن در تابه تفت دهید. توجه داشته باشید به‌محض روشن و درخشان شدن زرشک، آن را از روی حرارت بردارید. حرارت بیشتر موجب سوختن زرشک‌ها خواهد شد.

مرحله سوم: پخت برنج

به سراغ برنج بروید و آن را طبق تجربه مصرفی خود، از ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت به همراه مقداری نمک خیس کنید. پس از خیس شدن کامل برنج، قابلمه‌ای از آب را روی حرارت قرار دهید و منتظر بمانید آب به نقطه جوش برسد. پس از جوشیدن آب، مقداری نمک و روغن را به آب اضافه کنید و برنج را نیز داخل قابلمه بریزید. لازم به ذکر است برنج برای نرم‌شدن در این مرحله، به ۸ تا ۱۰ دقیقه زمان نیاز دارد. با صرف زمان مذکور، چند عدد از برنج‌ها را تست کنید و از نرم‌شدن آن‌ها اطمینان حاصل کنید. سپس برنج را آبکش کنید و کنار بگذارید. برای خرید برنج باکیفیت و اصل می‌توانید به فروشگاه برادران حسینی مراجعه کنید.

مرحله چهارم: آماده‌سازی مخلوط برنج و ماست

در ادامه مراحل طرز تهیه ته‌چین مرغ، زرده‌های تخم‌مرغ را در کاسه‌ای بزرگ هم بزنید تا باز شوند. سپس ماست چکیده، زعفران و گلاب را به آن اضافه و به‌خوبی ترکیب کنید. برنجی که آبکش کرده‌اید را به ترکیب تخم‌مرغی اضافه کنید و به‌خوبی هم بزنید تا مواد با هم یکدست شوند.

مرحله ششم: چیدن و پخت ته‌چین

قابلمه مناسب برای پخت ته‌چین را به‌خوبی چرب کنید. نصف مخلوط برنج را در قابلمه بریزید و به‌وسیله قاشق فشار دهید تا فشرده شوند. در این زمان به سراغ مرغ‌های رشته‌ای و زرشک بروید و آن‌ها را در این لایه بر روی برنج بریزید. مقدار باقی‌مانده از برنج را نیز در این زمان بر روی لایه مرغ‌ها بریزید و به‌وسیله قاشق بفشارید. این کار به متراکم شدن بافت ته‌چین و باز نشدن آن پس از پخت، کمک می‌کند. کره را به قطعات کوچک‌تری تقسیم کنید و آن را به‌صورت پخش روی قسمت‌های مختلف برنج قرار دهید. درب قابلمه را ببندید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد.

مرحله هفتم: سرو و تزیین

برای پخت ته‌چین، به ۴۵ دقیقه زمان نیاز دارید. پس از گذشت این مدت‌زمان، ته چین شما آماده است. شما می‌توانید ته‌چین را در یک ظرف مناسب برگردانید و روی آن را به‌وسیله خلال پسته و زرشک تزیین کنید. نوش جان

نکات تکمیلی طرز تهیه ته‌چین مرغ

preparing-chicken-fillet

  • چنانچه قصد دارید ته‌چین خود را در فر بپزید، فر را از مدتی قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید. مواد خود را به ترتیب مراحل بالا داخل ظرف پیرکس بریزید و روی سطح برنج، کره بگذارید. روی ظرف را با لایه‌نازکی از فویل بپوشانید و ظرف را به مدت ۱ ساعت داخل فر قرار دهید.

اگر به دنبال یک غذای سنتی ایرانی با طعمی بی‌نظیر و روش تهیه آسان هستید، پیشنهاد می‌کنم حتماً مقاله «چگونه دلمه برگ مو درست کنیم؟» را هم مطالعه کنید. که در آن به‌صورت مرحله‌به‌مرحله طرز آماده‌سازی دلمه‌ای خوشمزه و عالی را به شما آموزش داده‌ایم که می‌تواند میز غذای شما را رنگین‌تر و خاص‌تر کند!

  • انتخاب نوع ماست کاملاً به سلیقه شما بستگی دارد. چنانچه قصد دارید ته‌چین طعم ترشی داشته باشد از ماست کم‌چرب و در صورت علاقه به طعم خامه‌ای و لذیذتر، از ماست پرچرب و چکیده استفاده کنید. برای خوشمزه‌تر شدن مرغ ته‌چین، توجه کنید مقدار آب برای پخت آن زیاد نباشد. برای برطرف‌کردن بوی زهم گوشت، کف روی آب را در طی پخت به طور کامل بگیرید و حتماً از ادویه‌هایی که بیان کردیم استفاده کنید.
  • استفاده از زرده تخم‌مرغ در ته‌چین، باعث بافتی نرم و لطیف در ته‌دیگ می‌شود. این در حالی است که استفاده از تخم‌مرغ کامل و سفیده آن، موجب خشک و سفت‌شدن ته‌دیگ می‌شود. مقدار زرده‌های تخم‌مرغ را طبق دستور به مواد اضافه کنید؛ چرا که تخم‌مرغ کمتر، بافت ته‌چین شما را شل می‌کند و باعث وارفتن مواد پس از پخت می‌شود. در مقابل استفاده از زرده بیش‌تر، موجب سفت‌شدن ته‌چین خواهد شد.
  • چنانچه قصد پخت ته‌چین در قابلمه را دارید، حتماً آن را در یک قابلمه نچسب و تفلون بپزید.
  • استفاده از زعفران مرغوب یکی از مهم‌ترین اصول در بهبود عطر و رنگ این غذای خوشمزه است. زعفران برادران حسینی در وزن‌های مختلف بر اساس نیاز شما و در بسته‌بندی‌های کاملاً بهداشتی و با قیمتی مناسب از دل بهترین مزارع زعفران به‌راحتی قابل سفارش است.

سخن پایانی

روش‌های مختلفی برای طرز تهیه ته‌چین مرغ وجود دارد که این تفاوت باوجود تفاوت ذائقه افراد مختلف و مصرف ادویه‌های مخصوص است. ته‌چین که از غذاهای اصیل ایرانی محسوب می‌شود، با مواد اولیه‌ای همچون برنج، مرغ، زعفران، ماست، زرده تخم‌مرغ، زرشک، ادویه‌ و… قابل آماده‌سازی است و طرز تهیه بسیار آسانی دارد. از آن جایی که این غذا به‌ظاهر زیبایش معروف است، رعایت برخی نکات مانند استفاده از قابلمه تفلون، فشردن برنج در زمان چینش لایه‌ها و استفاده از ماست مناسب، ضرورت دارد. سؤالات متداول

برای ته‌چین مرغ بهتر است از چه نوع برنجی استفاده کنیم؟

برنج ایرانی دانه بلند مانند برنج هاشمی یا صدری بهترین انتخاب است؛ زیرا علاوه بر عطروطعم بهتر خوب قد می‌کشد.

آیا مرغ برای ته‌چین باید پخته باشد؟

بله مرغ باید قبل از ترکیب با مواد ته‌چین کاملاً پخته، ریش‌ریش یا تکه‌تکه شده باشد.

آیا می‌توانم ته‌چین را در فر درست کنم؟

بله پخت ته‌چین در فر هم نتیجه بسیار خوبی دارد. برای این کار باید مواد را در ظرف پیرکس یا فلزی بریزید، روی آن را فویل بکشید، و در دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۱ تا ۱.۵ ساعت قرار دهید.

برای این که ته‌دیگ ته‌چین طلایی و خوش‌رنگ شود چکار کنیم؟

استفاده از زعفران دم‌کرده غلیظ، کره یا روغن حیوانی باعث طلایی شدن ته‌دیگ می‌شود. گرم بودن روغن ته قابلمه هم عامل مهم دیگری در خوش‌رنگ‌تر شدن ته‌دیگ است.

چکار کنیم که ته‌چین وا نرود؟

دقت کنید که برای طبخ یک ته‌چین خوب آب برنج باید کاملاً کشیده شده باشد، ماست نباید خیلی رقیق باشد، و مواد باید خوب با هم مخلوط شوند. همچنین ته‌چین باید با حرارت ملایم و زمان کافی بپزد.

برای خوشمزه‌تر شدن ته‌چین چه چیزی می‌توان اضافه کرد؟

زعفران، گلاب، خلال پسته یا بادام، کره و کمی دارچین یا هل به طعم و عطر ته‌چین کمک زیادی می‌کنند.

تصویر نویسنده: تحریریه برادران حسینی
نویسنده: تحریریه برادران حسینی

تیم تحریریه برادران حسینی، بهترین و به‌روزترین اطلاعات در حوزه آجیل، خشکبار و انواع خوراکی‌های مغذی را در اختیار شما کاربران عزیز قرار می‌دهد. می‌توانید علاوه بر خرید آجیل باکیفیت، طرز تهیه انواع خوراکی‌ها را بیاموزید.

مقالات پیشنهادی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *