چگونه مربا هویج درست کنیم؟

چگونه مربا هویج درست کنیم؟
فهرست مطالب

مربا استفاده متفاوتی از میوه‌های خوش‌رنگ و خوش‌طعم است که پخت و آماده‌سازی آن سالیان درازی است که در آشپزخانه‌های ایرانی رواج دارد. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه مربا هویج را به روش مرباهای بازاری بیان کنیم. مربا هویج از انواع پرطرف‌دار مربا به‌حساب می‌آید که با چند قلم مواد همچون هویج، شکر، آب و طعم‌دهنده‌هایی مانند هل و گلاب، تهیه می‌شود. آماده‌سازی این مربا خوش‌طعم بسیار آسان است؛ اما رعایت برخی نکات در بهترشدن طعم و عطر و همچنین ماندگاری آن ضرورت دارد. برای آشنایی با طرز تهیه این مربای خوشمزه با برادران حسینی همراه باشید.

نحوه پخت مربا هویج

نحوه پخت مربا هویج

طعم خوش و عطر بی‌نظیر مربای هویج، به نحوه آماده‌سازی شما بستگی دارد. برای تهیه این مربای نوستالژی به مواد زیر نیاز دارید:

مواد لازم مقدار
هویج ۱ کیلو
آب ۲ لیوان
آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری
شکر ۱ کیلو
گلاب ۲ قاشق غذاخوری
هل ۵ عدد

طرز تهیه مربا هویج مطابق مراحل زیر است:

مرحله اول: آماده‌سازی هویج

هویج‌ها را به طور کامل بشویید تا هرگونه آلودگی از سطح آن پاک شود. سپس با استفاده از چاقو یا پوست‌کن، پوسته نازک روی هویج را جدا کنید. در نهایت هویج‌ها را درون یک آبکش مناسب بریزید تا آب اضافه آن‌ها گرفته شود. برای سرعت‌بخشیدن به کار می‌توانید از دستمال یا حوله برای خشک‌کردن هویج‌ها استفاده کنید.

مرحله دوم: رنده‌کردن و تفت‌دادن

پس از گرفتن آب‌هویج شروع به رنده‌کردن آن کنید. توجه داشته باشید میزان ریز یا درشت بودن هویج رنده شده، کاملاً به سلیقه شما بستگی دارد. هویج‌های رنده شده را درون یک قابلمه بریزید و باحرارت ملایم شروع به تفت‌دادن آن‌ها کنید. تفت‌دادن، در برخی روش‌های طرز تهیه مربا هویج انجام نمی‌شود؛ اما این کار کمک فراوانی به آزادشدن طعم و عطر هویج و در نهایت خوشمزه شدن مربا می‌کند.

مرحله سوم: پختن مربا

زمانی که هویج‌ها نرم و سبک شدند، مقدار آب موجود در مواد اولیه را اضافه کنید. نکته مهم در این مرحله افزودن شکر است. شکر را به‌تدریج به هویج اضافه کنید و هر بار از حل‌شدن دانه‌های شکر در مخلوط اطمینان حاصل کنید. درصورتی‌که حجم شکر را به یکباره درون قابلمه بریزید، شکر به‌صورت گلوله گلوله در می‌آید و حل‌کردن آن دشوار خواهد بود. زمانی که شکر به طور کامل حل شد، حرارت را بیش‌تر کنید تا مربا به نقطه جوش برسد.

مرحله چهارم: پخت مربا

وقتی مربا به جوش آمد، حرارت را کم کنید و زیر قابلمه شعله‌پخش‌کن بگذارید. درب قابلمه را ببندید و منتظر باشید تا هویج به‌آرامی و باحرارت ملایم بپزد و به قوام برسد. در طول زمان پخت، هم زدن را فراموش نکنید؛ چرا که ممکن است مربا ته بگیرد و برخی قسمت‌های آن به طور یکنواخت پخته نشود. توجه داشته باشید مدت‌زمان پخت کاملاً به سلیقه شما بستگی دارد. چنانچه بخواهید مربای شما شل باشد، به زمان کم‌تری نیاز دارید؛ اما درصورتی‌که مربا غلیظ مدنظر شما است، زمان پخت را افزایش دهید. در ۵ دقیقه پایانی پخت مربا، می‌توانید طعم‌دهنده‌های مدنظر همچون هل، آب‌لیمو و گلاب را اضافه کنید و هم بزنید تا در تمام مربا پخش شود.

مرحله پنجم: بسته‌بندی

زمانی که مربا به غلظت دلخواه رسید و طعم‌دهنده‌ها را به آن اضافه کردید، زیر حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید مربا به طور کامل خنک شود. چنانچه برای خنک‌کردن مربا عجله دارید، می‌توانید قابلمه حاوی مربا را در ظرف بزرگی از آب سرد قرار دهید. در نهایت پس از سردشدن، مربا هویج خوش‌رنگ خود را در شیشه‌هایی تمیز و خشک بسته‌بندی کنید. توجه داشته باشید شیشه‌ها را تا سر از مربا پر نکنید و مقداری از سر شیشه را خالی بگذارید.

نکات مهم آماده‌سازی مربا هویج

برای گرفتن نتیجه بهتر از این دستور، بهتر است برخی نکات را بدانید و آن‌ها را در آماده‌سازی مربا رعایت کنید. در ادامه با نکات مهم طرز تهیه مربا هویج آشنا می‌شویم:

  • مربا هویج باید در حرارت ملایم پخت شود تا به غلظتی مناسب برسد. همچنین حرارت ملایم از سوختن و ته گرفتن مربا جلوگیری می‌کند و مانع شکرک‌زدن آن می‌شود. برای اطمینان از به غلظت رسیدن مربا می‌توانید مقداری از آن را درون ظرفی بریزید و در یخچال بگذارید. سفت‌بودن مربا پس از سردشدن، نشان‌دهنده به غلظت رسیدن مربا و آماده‌بودن آن است.
  • برای حفظ کیفیت و ماندگاری بالای مربا، آن را در ظرف شیشه‌ای تمیز نگهداری کنید. برای این کار قبل از انتقال مربا، شیشه را به‌خوبی بشویید و آن را به مدت ۱۰ دقیقه در فر با دمای ۱۰۰ درجه سانتی‌گراد بگذارید. این کار باعث استریل شدن شیشه می‌شود.
  • مربا را در محیط خشک و خنک و دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید. یخچال بهترین مکان برای نگهداری مربا است؛ چنانچه در یخچال فضای کافی ندارید، شیشه را درون کابینت تاریک و خنک بگذارید.
  • اگر نگران شکرک‌زدن مربا هستید، می‌توانید با افزودن آب‌لیمو یا جوهرلیمو، مانع شکرک‌زدن مربا شوید.

ترفندهای طلایی طرز تهیه مربا هویج

ترفندهای طلایی طرز تهیه مربا هویج

در آماده‌سازی مربا هویج ترفندها یا به‌اصطلاح فوت کوزه‌گری وجود دارد که به طعم فوق‌العاده آن کمک می‌کند. این نکات طلایی به شرح زیر است:

افزودن پوست پرتقال

شما می‌توانید برای ایجاد طعمی فوق‌العاده در مربا خود از پوست پرتقال استفاده کنید. پرتقال تازه را به‌خوبی بشویید و سپس پوست آن را به‌صورت خلالی برش بزنید. آن را با مربا هویج خود ترکیب کنید و طعمی مرکباتی و دلنشین را در مربا خود تجربه کنید.

استفاده از ادویه

علاوه بر هل که به‌عنوان طعم‌دهنده در مواد اولیه بیان کردیم، می‌توانید از ادویه‌هایی همچون دارچین و زنجبیل برای چاشنی مربا هویج خود استفاده کنید. دارچین طعمی شیرین و گرم دارد. همچنین زنجبیل از طعم تند برخوردار است. ترکیب این ادویه‌ها در طرز تهیه مربا هویج، طعمی خوش و گرمای مطلوبی را به آن می‌بخشد.

جایگزین‌کردن شکر قهوه‌ای

درصورتی‌که شکر قهوه‌ای را جایگزین شکر سفید کنید، مربا هویج با طعم کاراملی با رنگ تیره‌تر خواهید داشت. درباره شکر قهوه‌ای باید این نکته را بدانید که این شکر طعم خاصی دارد و مربا هویج تهیه شده با این شکر، با شکر سفید کمی متفاوت خواهد بود.

سخن پایانی

یادگیری طرز تهیه مربا هویج می‌تواند روشی ساده و آسان برای داشتن صبحانه‌ای سالم و خوشمزه باشد. این مربا از رنگ فوق‌العاده و طعمی دلنشین برخوردار است و با مواد اولیه ساده و در دسترس مانند هویج، آب، شکر و برخی چاشنی‌ها قابلیت آماده‌سازی را دارد. البته در نحوه آماده‌سازی این مربا خوشمزه اطلاع از برخی ترفندها و نکات طلایی به جلوگیری از شکرک‌زدن، طعم بهتر و نگهداری بیش‌تر مربا هویج کمک می‌کند. در این مطلب طرز تهیه مربا هویج و نکات مهم در آماده‌سازی آن را به طور کامل بیان کردیم.

تصویر نویسنده: تحریریه برادران حسینی
نویسنده: تحریریه برادران حسینی

تیم تحریریه برادران حسینی، بهترین و به‌روزترین اطلاعات در حوزه آجیل، خشکبار و انواع خوراکی‌های مغذی را در اختیار شما کاربران عزیز قرار می‌دهد. می‌توانید علاوه بر خرید آجیل باکیفیت، طرز تهیه انواع خوراکی‌ها را بیاموزید.

مقالات پیشنهادی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *