کیک خیس یا براونی یکی از پرطرفدارترین انواع کیکهای کافیشاپی است که در دو نوع ساده و شکلاتی تهیه میشود. در این مطلب از خشکبار برادران حسینی قرار است که طرز تهیه کیک خیس ساده و شکلاتی را به طور کامل بررسی کنیم. مواد اولیه این کیک شامل آرد سفید گندم، روغنمایع، تخممرغ، شکر، بیکینگپودر، وانیل و پودر کاکائو است. کیک خیس بافت بسیار نرم و لطیفی دارد و به همین علت به عنوان یک میانوعده، صبحانه یا عصرانه کامل مصرف میشود. اگر شما نیز عاشق طعم کیکهای خیس کافهای هستید این مطلب از بلاگ برادران حسینی را تا انتها دنبال کنید تا روش تهیه و نکات مهم در تهیه این کیک را یاد بگیرید.
روش تهیه کیک خیس کافهای و خوشمزه
همانگونه که گفته شد کیک خیس در دو نوع ساده و شکلاتی وجود دارد که در ادامه به روش تهیه این دو نوع به طور کامل میپردازیم.
روش تهیه کیک خیس شکلاتی
جهت تهیه کیک خیس شکلاتی مواد زیر را تهیه کنید و روی میز کار بچینید. توجه داشته باشید که مقدار کاکائو را میتوانید بسته به ذائقه خود کمتر یا بیشتر کنید.
- مرحله اول: ابتدا شکر و پودر کاکائو را داخل ظرفی به خوبی با یکدیگر ترکیب کنید. یک و نیم پیمانه شیر را بجوشانید و اجازه دهید به دمای محیط برسد. سپس شیر سرد شده را به مخلوط شکر و کاکائو اضافه کرده و شروع به هم زدن کنید. توصیه میشود که در ابتدا با قاشق مخلوط را هم بزنید و پس از این که کمی ترکیب شد از همزن برقی استفاده کنید. مقدار معین شده روغن را به ترکیب اضافه کرده و حدود ۳ دقیقه هم بزنید. یک پیمانه از مواد را جدا کنید و کنار بگذارید.
- مرحله دوم: تخممرغها را داخل ظرف جداگانهای بشکنید و به خوبی هم بزنید. پس از آن تخممرغها را به مخلوط اضافه کنید و دوباره هم بزنید. در این مرحله برای خوب ترکیبشدن مواد بهتر است از همزن برقی استفاده کنید.
- مرحله سوم: در ظرف جداگانهای آرد، بیکینگپودر و وانیل را با هم ترکیب کنید. مخلوط را چند بار از الک رد کنید تا ذرات آرد به طور کامل از هم باز شوند. سپس به آرامی و مرحله به مرحله آرد را به مواد آماده شده اضافه کرده و مرتباً هم بزنید تا ترکیب کاملاً یکنواخت شود.
- مرحله چهارم: قالب مناسبی را انتخاب کرده و کف آن را با چند قطره روغن چرب کنید. مواد را داخل قالب بریزید و چند بار روی سطح کار بکوبید تا روی آن صاف شود. برای پف بیشتر و پخت بهتر کیک میتوانید با ته قاشق در چند نقطه روی مواد حفره ایجاد کنید. قالب را به مدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه در طبقه وسط فر قرار داده و سپس خارج کنید. ترکیب شیر، شکر، پودر کاکائو و روغن را که از قبل کنار گذاشته بودید، روی کیک سالم یا برش خورده بریزید و اجازه دهید که کاملاً به خورد کیک برود. برای این که مواد بهتر به خورد کیک برود میتوانید روی سطح کیک را از چند نقطه با خلالدندان سوراخ کنید.
روش تهیه کیک خیس ساده
طرز تهیه کیک خیس ساده نیز مشابه کیک خیس شکلاتی است با این تفاوت که پودر کاکائو از مواد اولیه آن حذف میشود. برای تهیه سس کیک خیس ساده یک پیمانه شکر را با دو لیوان آب مخلوط کرده و روی حرارت متوسط قرار دهید؛ اجازه دهید مخلوط روی حرارت گاز بجوشد. پس از این که سس به قوام و غلظت مناسب رسید زیر شعله را خاموش کنید و اجازه دهید خنک شود. برای عطروطعم بهتر این سس میتوانید به آن گلاب، پودر هل و یا زعفران دم کرده نیز اضافه کنید. پس از پخت کیک چند حفره کوچک روی آن ایجاد کنید و سس را روی آن بریزید تا به طور کامل به خورد کیک برود.
برای تنوع در نانهای خانگی، پیشنهاد میکنیم طرز تهیه نان شیرمال خانگی را امتحان کنید؛ نانی شیرین و نرم که به راحتی در خانه تهیه میشود و همه آن را دوست دارند.
نکات و ترفندهای مهم در تهیه کیک خیس
عدم دقت کافی در مراحل تهیه کیک و عدم استفاده از مقادیر لازم مواد اولیه میتواند باعث شود شما نتیجه دلخواهی از پخت این کیک نگیرید. به علاوه نکات دیگری نیز وجود دارد که میتواند در پخت بهتر کیک به شما کمک کند. از جمله نکات و ترفندهای مهم در طرز تهیه کیک خیس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دقت داشته باشید که در مرحله اضافه کردن تخممرغها باید مواد را زیاد هم بزنید؛ در صورتی که پس از اضافه کردن آرد، هم زدن زیاد مواد باعث از بین رفتن پف کیک خواهد شد.
- پیش از این که کیک را داخل فر بگذارید به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه فر را روشن کنید تا فضای داخل آن به خوبی گرم شود. دمای مناسب برای تهیه کیک ۱۷۰ درجه سانتیگراد است.
- برای اطمینان از پخته شدن کیک یک جسم نوک تیز مانند چاقو، چنگال یا خلال دندان را داخل کیک فرو کنید؛ اگر مواد کیک به جسم نوک تیز نچسبد یعنی پخت کیک کامل شده است.
- یکی از نکات مهمی که در طرز تهیه کیک خیس باید در نظر داشته باشید توجه به غلظت سس کیک است. قوام این سس باید به گونهای باشد که اگر قاشق یا ملاقه را کج کنید به راحتی بریزد و درعینحال خیلی هم آبکی نباشد.
- برای تزیین کیک خیس میتوانید از شکلات رنده شده، گل محمدی و میوههای دلخواه فصل استفاده کنید.
سخن پایانی
کیک خیس به عنوان یکی از کیکهای بینالمللی شناخته میشود که با ترکیب آرد، تخممرغ، شکر، بیکینگپودر، شیر و پودر کاکائو پخته میشود. در این مطلب طرز تهیه کیک خیس شکلاتی و ساده و نکات مهم در تهیه این کیک به طور کامل آموزش داده شد. بافت نرم و خیس این کیک باعث شده که خوردن آن آسان و لذتبخش باشد. کیک خیس در انواع ساده و شکلاتی میتواند یک عصرانه دلچسب و مقوی برای خودتان و کودکتان باشد.
سؤالات متداول
چرا بافت کیک من خیس نمیشود؟
اگر شربت یا سس شکلاتی را بعد از پخت روی کیک نریزید یا مقدار آن کم باشد بافت کیک حالت خیس پیدا نمیکند. به علاوه پخت طولانی مدت کیک هم میتواند عامل دیگری در خشک شدن کیک باشد.
آیا میتوان کیک خیس را بدون تخممرغ درست کرد؟
بله با جایگزینهایی مانند ماست، پوره سیب یا موز میتوان تخممرغ را حذف کرد.
آیا میتوان کیک خیس را فریز کرد؟
بله کیک خیس در ظرف دربسته تا ۲ ماه در فریزر قابل نگهداری است.
کیک خیس را در چه قالبی باید بپزیم؟
قالبهای لبه بلند مانند قالب مستطیلی یا گرد فلزی مناسب پخت کیک خیس است.