فندق، آجیلی برای سلامتی قلب
فندق یکی از مغزهای بسیار خوشمزه و پرطرفدار است که بسیاری از افراد به عنوان میان وعده یا افزودنی در کوکی و شیرینی آن را مصرف میکنند. همانطور که میدانید، غذا و سلامتی پیوند تنگاتنگی با یکدیگر دارند. یکی از مهمترین خواص فندق، تقویت قلب است که در نتیجه میتواند به سلامت قلب کمک بسیار زیادی کند. در ادامه مطلب، به صورت مفصل درباره دلیل خواص بیش از اندازه فندق، آجیلی برای سلامتی قلب صحبت خواهیم کرد.
دانه فندق سرشار از منابع پروتئینی و چربیهای سالم است که باعث سلامتی عمومی بدن و پمپاژ بهتر خون میشود. به همین دلیل کسانی که پا به سن میگذارند، باید حتما مصرف فندق را در برنامه غذایی خود قرار دهند تا از جراحی قلب در امان باشند. البته فراموش نکنید که در مصرف هیچ چیز، حتی فندق که تا این حد برای سلامتی مفید است، نباید افراط کرد. با مصرف به اندازه فندق میتوانید از نظر جسمی کاملا سالم بمانید. در ادامه همراه با برادران حسینی، بیشتر درباره این موضوع توضیحاتی میدهیم.
چرا فندق برای قلب مفید است؟
شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید یکی از مهمترین دلایل مرگ و میر در ایالات متحده آمریکا، بیماریهای قلبی است. تعداد چشمگیری از مردم به خاطر ابتلا به بیماریهای قلبی که ناشی از کلسترول بالا، فشار خون بالا و سیگار کشیدن هستند، جان خود را از دست میدهند.
این در حالی است که شاید خیلی از افراد فکر کنند مهمترین عامل برای جلوگیری از بروز مشکلات این چنینی، مراجعه به پزشک یا داشتن ژن خوب است. اما باید به شما بگوییم که رژیم غذایی میتواند یکی از مهمترین عوامل برای سلامتی بدن و جلوگیری از بروز بیماریهای قلبی باشد.
فندق، آجیلی برای سلامتی قلب است و به هیچ عنوان نمیتوان از اهمیت بسیار زیاد این خوراکی برای این عضو حیاتی بدن چشمپوشی کرد. چراکه در فندق انواع مواد پروتئینی، فیبر، مواد مغذی مورد نیاز بدن و اسیدهای چرب امگا ۳ وجود دارد. همه این مواد مهم در کنار یکدیگر، باعث شدهاند که این مغز به یک خوراکی بسیار مقوی برای بدن تبدیل شود. در ادامه بهتر میتوانید این موضوع را درک کنید که چرا فندق تا این حد برای سلامتی قلب اهمیت دارد؟
کاهش کلسترول بدن با فندق
یکی از اصلیترین دلایل اهمیت بسیار زیاد فندق، آجیلی برای سلامت قلب، این است که باعث کاهش کلسترول بدن میشود. همان طور که پیش از این نیز گفتیم، افزایش کلسترول یکی از مهمترین دلایل بروز بیماریهای قلبی و حتی مرگ در بسیاری از افراد در سراسر جهان است. در این شرایط، شما با مصرف فندق میتوانید میزان کلسترول لیپوپروتئین موجود در بدن خود را تنظیم کنید تا در نتیجه، از بروز مشکلات قلبی ناشی از افزایش کلسترول در امان بمانید.
منبع اسیدهای چرب
فندق نیز مانند ماهی سالمون که سرشار از اسیدهای چرب است، مقدار بسیار زیادی از مواد مغذی و اسیدهای چرب در آن وجود دارد. علاوه بر این، در فندق انواع پلی فنولها، فیتوسترولها و ویتامین E مشاهده شده است که همه این مواد مغذی، بدن را در برابر بیماریهای قلبی مقاوم میکند.
لازم است بدانید که مصرف این آجیل باعث میشود که میزان فشار خون در بدن تا حد خیلی زیادی تنظیم شود و از افزایش فشار خون جلوگیری میکند. این در حالی است که فشار خون بالا میتواند باعث بروز حملات قلبی شدیدی شود. به همین دلیل کسانی که وارد دوره میانسالی میشوند، باید برای تنظیم فشار خون خود حتما روزانه چند عدد فندق میل کنند.
فندق سرشار از آنتی اکسیدان
از دیگر دلایل اهمیت و خواص فندق که باعث افزایش تاثیر آن برای سلامتی قلب شده، این است که در آن مقدار بسیار زیادی آنتی اکسیدان وجود دارد. وجود آنتی اکسیدان در فندق باعث میشود که بیماریها و حملات قلبی خیلی کمتری رخ دهد و احتمال التهابهای قلبی نیز کاهش پیدا کند. در نتیجه، خوردن فندق به صورت روزانه، همه این مزایا را به سلامت قلب و جسم فرد باز میگرداند.
با وجود آنتی اکسیدانها و چربیهای سالم، میزان کلسترول خون بهطور معجزهآسایی کم میشود و رگهای خونی با سلامت بیشتری در بدن فعالیت میکند. با عملکرد بهتر رگهای خونی، فشار خون نیز تنظیم میشود و در نتیجه، مشکلات قلبی کمتری برای شما رخ میدهد.
منبع غنی منیزیم
از دیگر مواد مغذی فندق که میتواند نقش قابل توجهی در سلامت قلب داشته باشد، منیزیم است. منیزیم نوعی ماده معدنی بسیار مهم به حساب میآید که باعث میشود بدن میزان کلسیم خود را بهتر و مناسبتر تنظیم کند. البته از طرف دیگر، وجود کلسیم بیش از حد در بدن میتواند مشکلات زیادی برای شما به وجود بیاورد.
به عنوان مثال، با افزایش کلسیم موجود در بدن، ضربان قلب افزایش پیدا میکند. این در حالی است که اگر مقدار قابل توجهی فندق بخورید، منیزیم موجود در آن به بدن شما میرسد و در نتیجه، کلسیم اضافی از بدن دفع میشود. با بیرون رفتن کلسیم اضافی، ضربان قلب تنظیم شده و فرد به یک آرامش نسبی دست پیدا میکند.
سلامت قلب با مصرف روزانه فندق
باتوجه به اطلاعاتی که پیش از این در اختیار شما قرار دادیم، باید متوجه شده باشید که فندق تا چه حد برای سلامت قلب مفید است. چراکه در این مغز مقوی مقدار بسیار زیادی اسیدهای چرب، آنتی اکسیدان، ویتامین E فیبر و منیزیم و همچنین مواد مغذی دیگر وجود دارند که همه آنها باعث سلامتی قلب و جلوگیری از بروز مشکلات قلبی و حملات ناگوار میشوند.
پس اگر شما هم میخواهید در میانسالی و کهنسالی دچار نارسایی قلب نشوید، پیشنهاد میکنیم که مصرف فندق را در برنامه روزانه خود قرار دهید. اگر هر روز نزدیک به 40 گرم فندق میل کنید، احتمال بروز بیماریهای قلبی عروقی برای شما تا 30 درصد کاهش پیدا میکند. شما میتوانید برای افزایش شانس خود برای جلوگیری از بروز بیماریهای عروق قلب، سایر ماده غذایی موجود در انواع آجیلها را نیز به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا رگهای خونی بدنتان در بهترین حالت قرار بگیرند و عملکرد قلب نیز روز به روز بهتر شود.
سخن پایانی
همان طور که گفتیم، مصرف فندوق برای همه افراد و به خصوص کسانی که به تازگی وارد دوره میانسالی میشوند، بسیار اهمیت دارد. فندق مزایایی مانند شفاف شدن پوست، درخشندگی مو، رفع کم خونی و سایر موارد این چنینی را نیز دارد. همچنین شما با مصرف فندق، میتوانید به کاهش وزن دست پیدا کنید. در این مطلب به طور کامل به بررسی خواص فندق، آجیلی برای سلامتی قلب پرداختیم و توضیح دادیم که این آجیل خوشمزه و خوش طعم، چگونه میتواند باعث سلامتی قلب شود.