مزهدار کردن بادام هندی
مزهدار کردن بادام هندی یکی از مباحث پرطرفداری است که امروزه مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. بادام هندی از انواع آجیل شمرده میشود که به دلیل شکل ظاهری متفاوت و طعم خاص خود، علاقهمندان زیادی دارد. این آجیل محبوب به شکلهای مختلف نظیر خام، بو داده و شور مصرف میشود تا هر شخص طبق سلیقه شخصی خود نوع مورد نظر را انتخاب کند.
درصورتیکه نوع خام آن را خریداری کردهاید؛ اما در فکر مزهدار کردن بادام هندی خود هستید، میتوانید در خانه و با استفاده از ابزارها و مواد اولیهای آسان و در دسترس، نسبت به طعمدار کردن آن اقدام کنید. شما با انجام این کار میتوانید چاشنی مدنظر را به آجیل خود اضافه کنید و با کمترین هزینه مغزهای بوداده و خوشمزهای را داشته باشید. چنانچه به دنبال روشی مناسب برای مزهدار کردن بادام هندی هستید، مطالعه این مطلب از برادران حسینی برای شما کمککننده خواهد بود.
روشهای مزهدار کردن بادام هندی
بادام هندی دانه خوشمزه و مغذی است که مزهدار کردن آن به راحتی در خانه امکانپذیر خواهد بود. مزهدار کردن بادام هندی با روشهای مختلفی انجام میشود که در ادامه به آموزش هر یک خواهیم پرداخت:
- طعمدار کردن بادام هندی با آبلیمو و آبغوره
- طعمدار کردن بادام هندی با نمک
- طعمدار کردن بادام هندی با عسل
طعمدار کردن بادام هندی با آبلیمو و آبغوره
در این آموزش با استفاده از نمک، آبلیمو، آبغوره و برخی ادویهها به طعمسازی بادام هندی خام خود میپردازیم.
مواد اولیه
بادام هندی به مقدار لازم
نمک ۲.۳ ق سوپخوری بهازای هر ۵۰۰ گرم
آبلیمو و آبغوره ۲ تا ۳ ق سوپخوری به ازای هر ۵۰۰ گرم
ادویه به مقدار لازم
آب یک لیوان به ازای هر ۵۰۰ گرم
- روش اول
برای انجام این روش ابتدا محلولی از آب، نمک، آبلیمو و آبغوره آماده کنید. بادام هندی را داخل محلول بریزید و اجازه دهید طی گذشت مدت زمانی طعمها به خوبی به خرد آجیل بروند. پس از اتمام زمان مدنظر، آجیل را آبکش کنید تا آب اضافی آن خارج شود. در این بخش ادویههای مورد نظر همچون زعفران، زردچوبه، سماق، آویشن، فلفل، گلپر، پودر لبو و… را به آجیل خود اضافه کنید و به خوبی هم بزنید. آجیلها را داخل تابهای بریزید و روی حرارت بگذارید. مغزها را به خوبی تفت دهید و مراقب باشید تا نسوزند. این کار را تا برشته شدن آجیل ادامه دهید و پس از اتمام مراحل و خنک شدن مغزها نوش جان کنید.
- روش دوم
در روش دوم مزهدار کردن بادام هندی، مغزها را داخل تابه بریزید و به خوبی تفت دهید. محلول آب، نمک، آبلیمو و آبغوره را به محتویات تابه اضافه کنید و به طور کامل ترکیب کنید. توجه داشته باشید حرارت تابه ملایم باشد تا مغزها به آرامی حرارت ببینند و آب آنها بخار شود. پس از تبخیر آب، بادامهندیها را به ظرف دیگری منتقل کنید و مجدد به تفت دادن آن بپردازید. این کار به این دلیل انجام میشود که نمک اضافی در کف تابه رسوب میکند و حرارت موجب سوختن آن میشود؛ بنابراین عوض کردن تابه علاوه بر جلوگیری از سوختن نمک، موجب عطر و رنگ بهتر دانهها خواهد شد. ماهیتابه را در طبقه وسط فر قرار دهید و یک ساعت منتظر بمانید تا به خوبی حرارت ببیند. در این حین مدام آجیل را هم بزنید تا زیر و رو شود و حرارت به تمام قسمتهای آن به طور یکنواخت برسد و به طور کامل خشک و برشته شود.
طعمدار کردن بادام هندی با نمک
مغزهای مورد نظر خود را بشویید تا به خوبی مرطوب شوند. سپس قبل از خشک شدن، مقداری نمک بر روی آن بریزید و با قراردادن بادامهندیها بر روی یکپارچه تمیز، اجازه دهید تا مغزها خشک شوند. مقداری نمک کف تابه بریزید، مغزها را به آن اضافه کنید و مدام هم بزنید. پس از بو داده شدن بادامهندیها، آنها را به آبکش فلزی منتقل کنید و ظرف را مدام تکان دهید تا نمک اضافه از آن خارج شود. این دستور روشی آسان برای مزهدار کردن بادام هندی است.
طعمدار کردن بادام هندی با عسل
مزهدار کردن بادام هندی با عسل بسیار آسان است و در صورت انجام تمام نکات مربوط به آن، بادام هندی طعمدار با طعمی بینظیر و میانوعدهای فوقالعاده خواهید داشت.
مواد اولیه
بادام هندی ۲ پیمانه
عسل ۱.۴ پیمانه
نمک به اندازه دلخواه
کره ذوب شده ۲ ق غذاخوری
فر را روی حرارت ۱۵۰ درجه سانتیگراد یا ۳۰۰ درجه فارنهایت قرار دهید تا به خوبی گرم شود. بادامهندیها را کف تابه بریزید تا به طور کامل کف سینی را بپوشانند. مواد موجود در مواد اولیه را با یکدیگر ترکیب کنید و روی بادامهندیها بریزید. توجه داشته باشید سینی فر را قبل شروع کار با کاغذ روغنی یا فویل آلومینیومی پوشانده باشید. برای برشته شدن مغزها به ۸ دقیقه زمان نیاز دارید. پس از گذشت این زمان، سینی را از فر خارج کنید و مغزها را هم بزنید تا به خوبی زیر و رو شوند. مجدداً مغزها را داخل فر برگردانید تا سمت دیگر آنها نیز ۵ دقیقه حرارت ببیند و برشته شود. مغزهای برشته شما آماده مصرف هستند. نوش جان
نکات مهم در مزهدار کردن بادام هندی
- از مغزهای تازه و باکیفیت استفاده کنید تا نتیجه نهایی فوقالعادهای داشته باشید.
- مقدار زمان و درجه حرارت برای برشته کردن آجیل به حجم و میزان خشکی آن بستگی دارد.
- درصورتیکه تفت دادن آجیل در ماهیتابه را انتخاب کردهاید، لازم است تا مدام مغزها را هم بزنید تا نسوزد.
- تفت دادن زیاد مغزها موجب ایجاد طعم تلخی در آنها خواهد شد.
- شما میتوانید بنا بر سلیقه خود از انواع ادویه، سبزیهای خشک و طعمدهندههای طبیعی برای مزهدار کردن بادام هندی خود استفاده کنید.
- اگر دوست دارید نمک به شکل گلوله روی مغزها بچسبد، مقداری نشاسته را به محلول آب و نمکی که آماده کردهاید اضافه کنید.
- برای نگهداری بادامهندیهای خود، آنها را داخل ظرف در بسته بریزید.
فواید برشته کردن بادام هندی
- افزایش تردی و خوشمزگی طعم آن
- افزایش عطر و طعم آن
- افزایش جذب مواد معدنی
- افزایش خواص آنتیاکسیدانی موجود در آن
- کاهش رطوبت و افزایش ماندگاری در درازمدت
سخن پایانی
مزهدار کردن بادام هندی در خانه کاری ساده و آسان است که نتیجهای فوقالعاده دلچسب دارد. این روش برای افرادی که به دنبال طعمی خاص از آجیل هستند بهترین اقدام است و انجام آن با هرگونه مواد اولیه نظیر طعمدهندهها، رنگدهندهها و… امکانپذیر خواهد بود. ما در این مطلب انواع روشهای طعمدار کردن بادام هندی با نمک، عسل، آبلیمو و آبغوره را آموزش دادیم و روش برشته کردن آن در تابه و فر را بیان کردیم تا شما عزیزان به راحتی در خانه نسبت به مزهدار کردن بادام هندی خود اقدام کنید.