حقایق میوه خشک

میوه خشک یکی از سالم ترین و مغذی ترین میان وعده ها و تنقلات شناخته شده است که پیشینه ی آن به انسان های اولیه برمی گردد. آنها کشف کردن میوه هایی مثل انگور و انجیر و خرما که بر روی درخت خشک می شوند و می افتند به اندازه میوه تازه خوشمزه و مفید هستند و خاصیت خود را حفظ می کنند.

جالب است بدانید این ماده غذایی برای هزاران سال جزء غذاهای مدیترانه ای بوده اند.

اطلاعات متناقضی در مورد میوه خشک وجود دارد؛ بعضی ها می گویند که یک غذای مغذی و میان وعده ی سالم است ولی از طرفی برخی دیگر ادعا می کنند که فرقی با آبنبات ندارد.

این مقاله به طور مفصل درباره میوه خشک و تأثیر آن بر روی سلامتی صحبت می کند.

میوه خشک چیست ؟

میوه خشک میوه ای است که تقریبا تمام آب آن از طریق روش های مختلف خشک کردن حذف می شود و جزء دسته خشکبار می باشد.

در طول این فرآیند حجم میوه کم و کوچک شده و انرژی آن متراکم می شود.

کشمش همانند خرما، آلو، انجیر، توت و زردآلو رایج ترین میوه های خشک شده هستند.

انواع دیگر آن نیز گاهی به اصطلاح به صورت شکری قابل دسترس است. این گونه میوه ها شامل انبه، آناناس، موز و سیب می باشد.

یکی از مزیت های آن نسبت به میوه تازه این است که می توان آن را خیلی طولانی تر از میوه های تازه نگه داری کرد. خصوصا در سفر های طولانی که یخچال در دسترس نیست، می توانند یک میان وعده ی دم دستی باشند .

یک تکه میوه ی خشک شده به اندازه ی یک میوه ی تازه مواد مغذی دارد اما در یک حجم کم تر و فشرده تر.

مقدار مشخصی از آن  ۳٫۵ برابر بیشتر فیبر، ویتامین و مواد معدنی نسبت به میوه ی تازه در همان وزن  دارد.

از این رو یک وعده ی آن می تواند درصد زیادی از نیاز روزانه ی بدن را به بسیاری از ویتامین ها و  مواد معدنی مثل اسید فولیک تامین کند.

با این حال چند استثنا وجود دارد. به عنوان مثال، میزان قابل توجهی از ویتامین C موجود در میوه های تازه با خشک شدن کاهش می یابد.

از طرفی حاوی مقدار زیادی فیبر است و یک منبع عالی از آنتی اکسیدان ها مخصوصا پلی فنول هاست.

آنتی اکسیدان های پلی فنول خواص بسیاری مثل بهبود سیستم جریان خون، سلامت جسمانی بهتر، کاهش آسیب اکسیداتیو و کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها را به همراه دارد.

تأثیرات میوه خشک بر روی سلامتی

مطالعات متعددی نشان داده است که افرادی که میوه ی خشک مصرف می کنند در مقایسه با افرادی که ابن ماده غذایی را نمی خورند،کمتر وزن اضافه کرده و مواد مغذی بیشتری مصرف می کنند.

میوه خشک همچنین منبع بسیار خوبی ز ترکیبات گیاهی از جمله آنتی اکسیدان های قوی است.

این ماده غذایی سرشار از قند طبیعی و کالری ست. و این در حالی ست که میوه ها دارای مقدار قابل توجهی قند طبیعی می باشند.

چراکه آب آن خارج شده  و این باعث می شود تمام قند و کالری آن در حجم کمتری متمرکز شود به همین دلیل،شامل کالری و قند های زیادی از جمله گلوکز و فروکتوز است. همچنین بهتر است به طور کامل خواص میوه خشک را بررسی کنید.

در زیر مثال های از مقدار قند طبیعی در میوه های خشک آمده است :

کشمش: ۵۹٪.

خرما: ۶۴-۶۶٪.

آلو: ۳۸٪.

زردآلو: ۵۳٪.

انجیر: ۴۸٪.

لازم به ذکر است که تقریبا ۲۲ الی ۵۱ درصد از قند میوه خشک، فروکتوز است. مصرف زیاد فروکتوز می تواند تأثیرات بدی بر روی سلامتی داشته باشد. که این شامل بالا بردن خطر افزایش وزن، دیابت نوع دو و بیماری های قلبی می شود.

به عنوان مثال در ۳۰ گرم کشمش شامل ۸۴ کالری وجود دارد که تقریبا همه ی آن قند است.

از آنجایی که این ماده غذایی کم حجم و سبک است، در مدت زمانی کوتاه مقدار زیادی از آن مصرف می شود که این امر باعث افزایش قند و کالری در بدن می شود.

از مصرف میوه خشک هایی با شکر اضافه اجتناب کنید

برای شیرین تر و اشتها برانگیز تر کردن ، آنها را شکر اندود کرده یا قبل از خشک کردن  به آنها شکر یا شیره اضافه می کنند.

میوه ی خشک شده با شکر اضافه شده دقیقا مشابه آب نبات میوه ای است.

اضافه کردن شکر بارها نشان داده است که تأثیرات مخربی را بر روی سلامتی دارد و مضراتی مثل افزایش خطر ابتلا به چاقی، بیماری های قلبی و حتی سرطان را به دنبال دارد.

برای اجتناب از مصرف میوه خشک هایی که به آنها شکر اضافه شده، بهتر است قبل از مصرف مواد تشکیل دهنده و مغذی آن را که بر روی بسته بندی آن نوشته بخوانید.

این کار در حقیقت باعث جذاب تر شدن میوه خشک ها می شود زیرا از آنها محافظت کرده و مانع از تغییر رنگ آنها می شود.

این جذابیت باعث روشن تر شدن رنگ میوه هایی مثل زردآلو و کشمش می شود.

برخی افراد ممکن است به سولفیت حساسیت داشه باشند یا تجربه ی گرفتگی معده، حساسیت پوستی یا حملات آسم داشته باشند.

برای جلوگیری از مضرات سولفیت ها، میوه های خشکی را انتخاب کنید که قهوه ای یا خاکستری تر باشند.

اگر میوه خشک به طور نامناسب نگه داری و ذخیره شود ممکن است با قارچ ها، آفلاتوکسین ها و دیگر ترکیبات سمی آلوده شود.

یک نصیحت خانگی

همانند بسیاری از غذاهای دیگر، میوه خشک نیز دارای جنبه های بد و خوب می باشد.

میوه خشک می تواند مقدار فیبر و مواد مغذی بدنتان را بالا برده و بدن شما را با مقدار بسیار بالایی از آنتی اکسیدان ها اشباع کند.

با این حال، قند و کالری زیادی دارند و زمانی که بیش از اندازه مصرف شوند، مشکلات فراوانی را ایجاد می کنند.

به همین دلیل، میوه خشک باید فقط با مقدار کم و ترجیحا با سایر غذاهای مغذی دیگر مصرف شود.

همچنین جزء مواد غذایی با کربوهیدرات بالا هستند و برای رژیم های غذایی با کربوهیدرات پایین مناسب نیست.

در آخر باید گفت که میوه خشک یک ماده ی  غذایی بی نقص نیست اما قطعا میان وعده ای  بسیار سالم تر و مغذی تر از چیپس یا دیگر تنقلات صنعتی است.

برای تهیه ی هر کدام از میوه خشک های ذکر شده در متن می توانید سری به فروشگاه اینترنتی برادران حسینی زده و میوه خشک های دلخواهتان را تهیه کنید.