شکلات تلخ 

از گذشته تا به حال مصرف شکلات برای سلامتی بدن مضر شناخته می شد ولی شکلات تلخ از این قاعده مستثنی است. مصرف این شکلات می تواند مزایای بیشماری برای سلامتی تمام افراد به ویژه خانم ها داشته باشد. این نوع شکلات دارای درصد بالایی از دانه های کاکائو و کره کاکائو در مقایسه با شکلات شیری می باشد.

شکلات تلخ موجب بهبود عملکرد ورزشی، افزایش عضله سازی و تقویت بدن ورزشکاران می شود. مصرف به اندازه این شکلات، به بهبود عملکرد سیستم مغز و تقویت حافظه کمک می کند. این شکلات با کاهش سطح کلسترول خون، موجب جلوگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی می شود.

انواع شکلات تلخ

شکلات تلخ یک ماده مغذی بسیار مفید و دارای ارزش غذایی بالا می باشد. مصرف به اندازه آن، موجب کاهش بروز خستگی زودرس، کنترل وزن، تقویت روحیه و کنترل سطح قند و فشار خون می شود.

شکلات تلخ با توجه به حجم مواد استفاده شده و روند تولید شکلات می‌تواند، انواع مختلفی داشته باشد که عبارتند از:

شکلات شیرین ‌نشده

شکلات شیرین نشده، خالص‌ترین نوع شکلات تلخ بوده که دارای  85 تا 100 درصد دانه‌های کاکائوی تلخ می باشد. بسیاری از مردم به دلیل تلخ بودن زیاد، از این نوع شکلات استفاده نمی کنند.

شکلات تلخ‌ و شیرین

این نوع شکلات دارای 65 تا 80 درصد دانه ها‌ی کاکائو و حدود 33 درصد شکر است.  اکثر مردم از این نوع شکلات به دلیل تلخی کمتر استفاده می کنند.

  شکلات نیمه ‌شیرین

این شکلات  دارای طعم شیرین ‌تری بوده و در ترکیب آن حدود 35 الی 60 درصد دانه های کاکائو و حدود 50 درصد شکر استفاده شده است.

شکلات تلخ‌ داچ

داچینگ یک نوع فرآیند تولید شکلات می باشد که اولین بار یک شرکت هلندی آن را انجام داد. در این فرآیند تولید، شکلات، طعم تلخ و رنگ طبیعی خود را از دست می‌دهد.  این نوع شکلات دارای ظاهر زیبایی است ولی به دلیل انجام فرایندهای شیمیایی خواص شکلات تلخ واقعی را ندارد.

ارزش غذایی شکلات تلخ

هر چه میزان تلخی شکلات تلخ بیشتر باشد، نشان دهنده این است که میزان غلظت کاکائو موجود در شکلات بیشتر بوده و شکلات سرشار از آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی است.

مواد تشکیل دهنده : در هر 100 گرم

انرژی : 556 کیلوکالری

کربوهیدرات : 49/60  گرم

پروتئین : 54/5 گرم

چربی : 4/32 گرم

قند : 5/47 گرم

آهن : 13/2 میلی گرم

فسفر : 51 میلی گرم

پتاسیم : 502 میلی گرم

سدیم : 6 میلی گرم

کلسیم : 30 میلی گرم

بهترین شکلات تلخ

بهترین شکلات تلخ شکلات با  70 تا 85 درصد تلخی می باشد. برخی از افراد شکلات با درصد بالاتر را می پسندند. در زمان انتخاب بهترین شکلات باید توجه داشته باشید که ارزش غذایی شکلات پایین نباشد. افرادی که به منظور کاهش وزن از این نوع شکلات استفاده می کنند، بهتر است از شکلات  تلخ 70 تا 85 درصد دارای زینک، آهن و منیزیم مصرف کنند.

خواص شکلات تلخ

بهتر است بدانید که شکلات تلخ خواص و فواید مصرف بی شماری دارد که می تواند برای بدن و سلامت آن بسیار مفید باشد. به همین دلیل باید این خواص را به خوبی مورد بررسی قرار دهید. در ادامه به معرفی و بررسی برخی از این خواص برای شما می پردازیم، تا بتوانید از این خواص نهایت استفاده را داشته باشید.

کاهش سطح کلسترول بد خون یا  ای دی ال

مصرف شکلات تلخ به میزان متعادل می تواند موجب کاهش سطح کلسترول بد خون یا ال دی ال و افزایش سطح کلسترول خوب خون یا اچ دی ال شود.  به همین دلیل بر کنترل فشار خون تاثیر زیادی می گذارد. کاکائوی موجود در ترکیب این شکلات، دارای ترکیبات موثر مانند فلاوانول و استرول های گیاهی می باشد که موجب کاهش سطح کلسترول بد خون می گردند.

کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی با مصرف شکلات تلخ

مصرف متعادل شکلات تلخ می تواند به حفظ سلامتی قلب کمک کند. ترکیبات منحصر به فرد موجود در این شکلات، موجب افزایش انعطاف پذیری عروق خونی می شود. طبق تحقیقات انجام شده افرادی که این نوع شکلات را به طور منظم استفاده کرده اند، به میزان 37 درصد کمتر از سایر افراد دچار بیماری های قلبی شده اند.

بهبود عملکرد مغز

با افزایش سن و تاثیر عوامل مختلف، به مرور زمان مسیرهای عصبی در مغز انسان دچار آسیب دیدگی شده و فرد مبتلا به بیماری آلزایمر می شود.  این شکلات دارای ترکیب لاوادو می باشد که می تواند آسیب دیدگی مسیرهای عصبی مغز را بهبود بخشد و بیماری آلزایمر را درمان کند.

مصرف منظم و به اندازه از این نوع شکلات، موجب افزایش عملکرد مغز و بهبود اختلالات عملکردهای ذهنی می گردد. وجود ترکیب فلاوانول در این شکلات، موجب افزایش سرعت جریان خون در بدن شده، در نتیجه خون اکسیژن بیشتری را به سلول های بدن به ویژه سلول های مغز می رساند. به همین دلیل مصرف این شکلات موجب تقویت حافظه و افزایش سطح یادگیری می شود.

بهبود روند رشد جنین

مصرف شکلات تلخ برای خانم ها به ویژه خانم های باردار بسیار مفید است. طبق تحقیقات انجام شده مصرف این نوع شکلات برای خانم های باردار در هر روز به مقدار سی گرم، موجب بهبود روند رشد جنین می گردد. خانم ها با مصرف این نوع شکلات، می توانند به بهبود رشد جنین در دوران بارداری کمک کنند.

یکی دیگر از فواید مصرف شکلات سیاه برای خانم های باردار، کنترل سطح قند و فشار خون است. افزایش قند خون موجب بروز بیماری دیابت بارداری می شود. وجود ترکیب بسیار مهمی به نام تئوبرومین موجب گشادی عروق خونی می گردد. به همین دلیل مصرف شکلات موجب کنترل فشار خون  در دوران بارداری می شود.

فلاوانول موجود در این شکلات موجب تولید نیتریک اسید در رگ های خونی می گردد. این ترکیب موجب افزایش گشادی عروق شده و فشار خون کاهش می یابد. برای بهره بردن از خواص این شکلات بر روی تنظیم فشار خون، باید به اندازه از این ماده غذایی استفاده کرد.

بهبود عملکرد ورزشی ورزشکاران

مصرف شکلات تلخ برای جلوگیری از بروز خستگی زودرس در ورزشکاران بسیار مناسب است. با مصرف این شکلات انرژی مورد نیاز بدن ورزشکار تامین شده و وی می تواند تمرینات ورزشی خود را با قدرت و کیفیت بهتری انجام دهد. به همین دلیل موجب بهبود عملکرد ورزشی آنها می شود.

علاوه بر این مصرف این شکلات موجب ایجاد تناسب اندام بهتری در ورزشکاران می شود. وجود ترکیب شیمیایی به نام اپی کاتچین  در ترکیب شکلات، موجب افزایش عضله سازی در ورزشکاران می گردد.  

سایر خواص شکلات تخته ای

تا به اینجا با برخی از خواص شکلات تلخ آشنا شدید ولی باید بدانید که ویژگی هایی که این نوع شکلات دارد بسیار زیاد است. در ادامه برخی دیگر از خواص شکلات تلخ را برای شما مورد بررسی قرار می دهیم.

حفظ سلامتی دهان و دندان

بهبود قدرت بینایی

درمان عفونت چشم

درمان بیماری کبد چرب

تقویت سیستم ایمنی

درمان سرفه های مزمن

بهبود علائم افسردگی

بهبود عملکرد سیستم گوارشی

بهبود عملکرد جنسی مردان

کاهش وزن

خرید شکلات تلخ

در زمان خرید شکلات تلخ به اصل بودن شکلات دقت کنید. توجه داشته باشید مواد غذایی را همیشه از فروشگاه های معتبر خریداری کنید. با توجه به ذائقه خود از شکلات های با درصد  مناسب خریداری کنید.

مصرف زیاد شکلات تلخ

مصرف زیاد از این نوع شکلات می تواند موجب بروز واکنش های حساسیتی، یبوست، پوسیدگی دندان، اگزما، سردرد، اختلالات خواب، ناراحتی معده و چاقی شود.